Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ελληνικό Τρίαθλο

ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΗΘΗ. Γράφω απλά τις ΔΙΚΕΣ μου προσωπικές απόψεις για να εκφραστώ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ελληνική ομοσπονδία τριάθλου δεν χορηγείται από το κράτος πλέον επειδή στο παρελθόν δεν δήλωνε τα έξοδα της. Οπότε τώρα λειτουργεί αυτόνομα. Καλά ως εδώ. Για κάποιον λόγο η γενική γραμματεία αθλητισμού θεώρησε σωστό το τρίαθλο να ενταχθεί στην ομοσπονδία του μοντέρνου πεντάθλου. Οκευ και αυτό, έχουν γίνει παρόμοια σκηνικά και σε αλλά αθλήματα. Ναι αλλά σε αυτή την περίπτωση το μοντέρνο πένταθλο το οποίο δεν αναγνωρίζεται καν παγκοσμίως δεν ενδιαφέρεται καν για το δικό του άθλημα και δεν οργανώνει κανένα άθλημα. Έχουμε, λοιπόν, 2 ομοσπονδίες, αυτή του τριάθλου η οποία αναγνωρίζεται από τημ παγκόσμια ομοσπονδία τριάθλου αλλά όχι από το κράτος και αυτή του μοντέρνου πεντάθλου που αναγνωρίζεται από το κράτος αλλά όχι από την παγκόσμια ομοσπονδία. Και εκεί που η Ελλάδα δεν κοιτάει να βγάλει έναν καλό αθλητή τους αναστατώνει όλους με τις δυο ομοσπονδίες.
Και προσθέτω τώρα εγώ,

Σε ποια ομοσπονδία πρέπει να είναι δηλωμένος ένας αθλητής για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό; Ποια ομοσπονδία θα τον στηρίξει; Και οι νέοι αθλητές από που θα πάρουν μόρια από ευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα ή πιο σωστά, ποιος θα τα διοργανώσει; Οι χομπιστες τριαθλητες τι φταίνε; Καλά αυτοί αγώνες να χουν να πάνε και όλα καλά είναι αλλά με τι κίνητρο θα ξεκινήσει κανείς ένα άθλημα το οποίο το κράτος αδιαφορεί και η γραμματεία αθλητισμού το καταστρέφει χωρίς να το ξέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου